Cambrisge Weight Plan: Rybí špíz s nudlemi shirataki
Seznam surovin
- rybí filety 300 gramů (z mořského vlka nebo jiné netučné ryby)
- nudle 200 gramů (shirataki)
- špenát baby 1 hrst
- česnek 1 stroužek
- cibulka jarní 1 kus
- citron 1 kus
- kmín římský 1/2 lžičky (drcený)
- koření chilli (dle chuti)
- semínka sezamová 2 lžičky
- oregano
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Filety nejprve zbavíme kůže, osolíme a nakrájíme na kousky, které půjdou napíchnout na jehlu. Citrón omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Na grilovací jehlu či špejli střídavě napichujeme kousky ryby a citronu.
V misce smícháme sezam, drcený římský kmín, chilli a nasekané čerstvé oregano. Touto směsí koření posypeme připravené špízy a ogrilujeme.
Mezitím na pánvi lehce orestujeme nakrájenou cibulku, česnek a přidáme pokrájený špenát.
Nálev z nudlí slijeme a nudle propláchneme pod tekoucí vodou. Po promytí je vložte do misky a zalijte vroucí vodou, nechce přibližně minutu prohřát, následně přes cedník sceďte a smíchejte s připraveným špenátem.
Servírujte na mělkém talíři společně se špízem, na závěr můžete ještě dochutit špetkou chilli.
Poznámka k receptu
1 porce má 300 kcal
Načítám komentáře...