Carpaccio z tuňáka s růžovým pepřem a pomerančem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Rybu je třeba koupit v dobrém obchodě, abyste si mohli vyžádat kousek bez tuhých částí. Na 1 hodinu dejte maso do mrazáku, aby se lépe krájelo.

Sůl a pepř rozdrťte v hmoždíři. Pokud nemáte hmoždíř, dejte koření a sůl do malého sáčku a rozbijte kladívkem. Vymačkejte šťávu z pomeranče, přeceďte, vmíchejte balzamikový ocet, olej, špetku soli.

Cibulku omyjte, očistěte, osušte a nakrájejte na velmi jemná kolečka. Tuňáka vyndejte z mrazáku a nakrájejte na velmi tenké plátky. Talíř jemně pokapejte připravenou zálivkou, rozložte plátky a znovu jemně pokapejte zálivkou. Posypejte růžovým pepřem, cibulkou a nakonec hrubou solí. Podávejte například s opečeným bílým chlebem.

Poznámka k receptu

Carpaccio není žádné levné a snadné jídlo. Všechny přísady musejí být v takovém množství, aby se chuť a vůně drahé ryby jen zdůraznila, nikoli aby se přebila. Pro lepší výsledek můžete dát talíře předem vychladit do ledničky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...