Carpaccio z tuňáka s růžovým pepřem a pomerančem
Seznam surovin
- tuňák 500 gramů (čerstvý)
- ocet Balsamico 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- cibulka jarní 1 kus (nebo pár snítek pažitky)
- sůl hrubá 2 lžičky
- pepř růžový 2 lžičky
- šťáva pomerančová 1 kus (z 1 pomeranče)
- sůl (jen podle chuti)
Postup přípravy
Rybu je třeba koupit v dobrém obchodě, abyste si mohli vyžádat kousek bez tuhých částí. Na 1 hodinu dejte maso do mrazáku, aby se lépe krájelo.
Sůl a pepř rozdrťte v hmoždíři. Pokud nemáte hmoždíř, dejte koření a sůl do malého sáčku a rozbijte kladívkem. Vymačkejte šťávu z pomeranče, přeceďte, vmíchejte balzamikový ocet, olej, špetku soli.
Cibulku omyjte, očistěte, osušte a nakrájejte na velmi jemná kolečka. Tuňáka vyndejte z mrazáku a nakrájejte na velmi tenké plátky. Talíř jemně pokapejte připravenou zálivkou, rozložte plátky a znovu jemně pokapejte zálivkou. Posypejte růžovým pepřem, cibulkou a nakonec hrubou solí. Podávejte například s opečeným bílým chlebem.
Poznámka k receptu
Carpaccio není žádné levné a snadné jídlo. Všechny přísady musejí být v takovém množství, aby se chuť a vůně drahé ryby jen zdůraznila, nikoli aby se přebila. Pro lepší výsledek můžete dát talíře předem vychladit do ledničky.
Načítám komentáře...