Čerstvé, v soli marinované ančovičky s escalivadou, svěží rajčatovou salsou a opečeným toastem
Seznam surovin
- paprika kapie 1 kus
- lilek 1 kus
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- pažitka 1 hrst
- olej olivový 8 lžic (extra virgin)
- ocet Balsamico 2 lžíce
- chléb toastový 4 kusy
- rajčata 1 kus
- ančovičky 100 gramů (marinované)
- olivy 10 kusů (černé a zelené, bez pecek)
- pepř
- sůl
Postup přípravy
1. Troubu zahřejte na 200 °C. Vložte do ní pekáček s očištěnou paprikou, lilkem a cibulí (oboje v celku a se slupkou) a pečte 15 minut.
2. Mezi pečením nakrájejte česnek na malé kostičky. Společně s nasekanou pažitkou je vložte do misky, přelijte olivovým olejem a octem, osolte, opepřete a promíchejte.
3. Po upečení vyndejte zeleninu z trouby a nechte ji vychladit. Zchlazenou papriku, lilek a cibuli oloupejte, nakrájejte na nudličky, vložte do misky s připraveným dresinkem a nechte marinovat.
4. V toastovači nebo na suché pánvi opečte toasty do křupava.
5. Rajče oloupejte a podrťte ručním mixérem. Potřete jím toast a poklaďte ho marinovanou pečenou zeleninou (escalivadou).
6. Na zeleninu položte filety ančoviček a pro dekoraci přidejte olivy. Takto vytvořený toast zakryjte druhým opečeným toastem.
Načítám komentáře...