Ceviche z mušlí sv. Jakuba s karafiáty
Seznam surovin
- mušle sv. Jakuba 4 kusy
- citron 1 kus
- paprička chilli červená 1,5 kusu
- zázvor 5 gramů
- rajčata 1 kus
- cibule 1/2 kusu (menší)
- olej olivový (na zakápnutí)
- olej kokosový (na zakápnutí)
- sůl
- pepř bílý
- rukola (k podávání)
Postup přípravy
1. Mušle podélně rozkrojte na tři plátky a dejte do misky. Přidejte šťávu a kůru z citronu i limety, nadrobno nasekanou cibuli, nastrouhaný zázvor a zakápněte olivovým a kokosovým olejem.
2. Rajče nakrojte do kříže, přelijte vroucí vodou, nechte chvilku odstát, pak je oloupejte, zbavte semínek, dužinu nakrájejte a přidejte k mušlím. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a nechte asi 10 minut odstát.
3. Jakmile mušle zbělají, můžete podávat. Ceviche promíchejte s lístky karafiátových květů, podávejte s listy rukoly, ideálně na lasturách.
Poznámka k receptu
Původně peruánský pokrm si zamilovala celá Latinská Amerika. Ceviche tu připravují z ryb i mořských plodů. Pánev na přípravu nepotřebujete, maso „uvaří“ citrusová šťáva, díky které je stravitelnější.
Načítám komentáře...