Ceviche z mušlí sv. Jakuba s karafiáty

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mušle podélně rozkrojte na tři plátky a dejte do misky. Přidejte šťávu a kůru z citronu i limety, nadrobno nasekanou cibuli, nastrouhaný zázvor a zakápněte olivovým a kokosovým olejem.

2. Rajče nakrojte do kříže, přelijte vroucí vodou, nechte chvilku odstát, pak je oloupejte, zbavte semínek, dužinu nakrájejte a přidejte k mušlím. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a nechte asi 10 minut odstát.

3. Jakmile mušle zbělají, můžete podávat. Ceviche promíchejte s lístky karafiátových květů, podávejte s listy rukoly, ideálně na lasturách.

Poznámka k receptu

Původně peruánský pokrm si zamilovala celá Latinská Amerika. Ceviche tu připravují z ryb i mořských plodů. Pánev na přípravu nepotřebujete, maso „uvaří“ citrusová šťáva, díky které je stravitelnější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...