Dušená ryba se zeleninou a rýží
Seznam surovin
- rýže celozrnná 250 gramů
- ryba mořská 4 porce (filety, např. z mořského vlka, pražmy apod.)
- rajčata 300 gramů
- cibulka jarní 1 svazek
- máslo 50 gramů
- citron 1 kus (bio)
- kopr 1 svazek
- olej olivový 2 lžíce
- pepř bílý (čerstvě mletý)
- sůl
Postup přípravy
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Nasypeme ji do hrnce s dostatečným množstvím vroucí osolené vody a uvaříme ji téměř doměkka.
Mezitím očistíme rybí filátka, osolíme je, opepříme a pokapeme šťávou z půlky citronu.
Uvařenou rýži slijeme, necháme odkapat a nasypeme ji do pekáčku lehce vytřeného olejem. Poklademe ji nakrájenou jarní cibulkou a rajčaty, přidáme rybí filátka a vše pokapeme rozpuštěným máslem. Pak přidáme tenké plátky nakrájené z druhé půlky citronu, pekáček přiklopíme, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 minut.
Načítám komentáře...