Filé s máslovou mrkví a celerem
Seznam surovin
- máslo 40 gramů
- cibule červená 1 kus (velmi jemně nasekaná)
- mrkev 200 gramů (nastrouhané)
- celer 50 gramů (jemně nastrouhaný)
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (jemně nasekané)
- olej (rostlinný)
- treska 4 (filety)
- citron (omytý a nakrájený na klínky)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- brambory (pečené s máslem, nebo bramborová sláma k podávání)
Postup přípravy
1. V kastrolu na másle pod poklicí poduste cibuli a zeleninu, smíchanou s petrželkou.
2. V grilovací pánvi rozehřejte olej. Filety osolte, opepřete a zprudka na něm opečte z obou stran.
3. Filety přesuňte na talíře a pokryjte směsí z kořenové zeleniny a jemně nasekané petrželky. Přiložte citron. Dodejte přílohu z brambor a ihned podávejte. Kdo nemá zeleniny nikdy dost, může kořenovou zeleninu zkombinovat i se salátem z míchané listové zeleniny s plátky jablek a kedlubny. Zakapejte ho citronem a olivovým olejem a dochuťte pepřem.
Načítám komentáře...