Filet z mořského okouna
Seznam surovin
- mořský okoun 2 kusy (filety)
- hořčice dijonská 20 gramů
- vejce 3 kusy
- tymián 2 větvičky
- šťáva citronová (z jednoho citronu)
- sůl
- pepř
- panko (japonská strouhanka)
- pažitka 2 lžíce
- olej 2 decilitry
Na salát:
Postup přípravy
Filet z mořského okouna
Ryby očistíme a nakrájíme na filety. Po očištění ryby stáhneme z kůže a vykostíme. Marináda promícháme všechny ingredience do hladka. Naložíme ryby do marinády na 2 hodiny.
Obalení ryby:
vyndáme ryby z marinády a obalíme v Panko ( japonské strouhance) ze všech stran.
Smažíme na slunečnicovém oleji při teplotě 180 stupňů po dobu asi 6 minut dozlatova. Po osmažení lehce osolíme a podáváme s kouskem limetky.
Bramborový salát
Omyjeme zeleninu. Do hrnce dáme vařit brambory a mrkev, vaříme doměkka cca 40 minut. V dalším hrnci s vodou a špetkou soli uvaříme vejce, cca 14 minut. Po uvaření necháme vychladnout na pokojovou teplotu a oloupeme.
Nakrájíme zeleninu na kostičky o velikosti cca 1 centimetru. Dáme všechny ingredience do mísy a promícháme. Ozdobíme a servírujeme.
Křupavá pažitka
V hrnci s olejem o teplotě 150°C smažíme pažitku po dobu 30 sekund, poté vyjmeme a položíme na savý papír.
Načítám komentáře...