Filet z mořského vlka, pyré z červené řepy a ragú z červené quinoy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Začněte přípravou pyré z červené řepy. Řepu oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a dejte do pekáče, osolte, zakápněte olivovým olejem, přidejte nasekaný zázvor, citronovou trávu, limetové listy a podlijte asi 100ml vývaru. Pekáč zakryjte alobalem a dobře utěsněte. Dejte do trouby vyhřáté na 150°C na 90 minut.

2. Upečenou řepu vyndejte z pekáče a rozmixujte. Do pekáče, v němž se pekla řepa, nalijte 200ml vývaru a 2 minuty vše povařte. Pak přeceďte, tekutinu přidejte k rozmixované řepě a mixujte dohladka. Podle potřeby ještě nařeďte vývarem a dochuťte solí a pepřem.

3. Quinou dejte vařit do vývaru, hotovou (asi po 15 minutách) sceďte. Mrkev a celer pokrájejte na drobné kostičky, orestujte na olivovém oleji, podlijte 100ml vývaru, krátce provařte, vmíchejte quinou a nasekaný koriandr, dochuťte solí a pepřem.

4. Rybí filety z obou stran osolte a potřete olivovým olejem. Filety naskládejte kůží dolů na středně rozpálenou teflonovou pánev. Pokud nemáte pánev s nepřilnavým povrchem, vyložte ji pečicím papírem. Pečte 2 minuty, otočte a pečte ještě minutu. Rybu podávejte s pyré z červené řepy a quinoou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...