Filet z mořského vlka, pyré z červené řepy a ragú z červené quinoy
Seznam surovin
- mořský vlk 4 kusy (filátka)
- řepa červená 1 kilogram
- limetka 10 kusů (listy)
- citronová tráva 3 kusy
- zázvor 50 gramů (čerstvý)
- quinoa 150 gramů (červená)
- mrkev 2 kusy
- celer řapíkatý 2 kusy (stonky)
- vývar zeleninový 1 litr
- olej olivový 4 lžíce
- sůl mořská (hrubozrnná)
- koriandr 1 svazek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Začněte přípravou pyré z červené řepy. Řepu oloupejte, nakrájejte na čtvrtiny a dejte do pekáče, osolte, zakápněte olivovým olejem, přidejte nasekaný zázvor, citronovou trávu, limetové listy a podlijte asi 100ml vývaru. Pekáč zakryjte alobalem a dobře utěsněte. Dejte do trouby vyhřáté na 150°C na 90 minut.
2. Upečenou řepu vyndejte z pekáče a rozmixujte. Do pekáče, v němž se pekla řepa, nalijte 200ml vývaru a 2 minuty vše povařte. Pak přeceďte, tekutinu přidejte k rozmixované řepě a mixujte dohladka. Podle potřeby ještě nařeďte vývarem a dochuťte solí a pepřem.
3. Quinou dejte vařit do vývaru, hotovou (asi po 15 minutách) sceďte. Mrkev a celer pokrájejte na drobné kostičky, orestujte na olivovém oleji, podlijte 100ml vývaru, krátce provařte, vmíchejte quinou a nasekaný koriandr, dochuťte solí a pepřem.
4. Rybí filety z obou stran osolte a potřete olivovým olejem. Filety naskládejte kůží dolů na středně rozpálenou teflonovou pánev. Pokud nemáte pánev s nepřilnavým povrchem, vyložte ji pečicím papírem. Pečte 2 minuty, otočte a pečte ještě minutu. Rybu podávejte s pyré z červené řepy a quinoou.
Načítám komentáře...