Filet z tresky s petrželovou omáčkou
Seznam surovin
- treska 1 kus (filet)
- mléko 200 mililitrů
- šťáva citronová 2 lžíce
- cibule šalotka 1 kus
- bobkový list 1 kus
- hřebíček 2 kusy (celý)
- pepř 1 kulička
- brokolice 100 gramů
- petržel kadeřavá/kudrnka
Postup přípravy
Smícháme mléko, citronovou šťávu, šalotku a koření ve velké pánvi. Přivedeme k varu.
Přidáme tresku, přikryjeme a udržujeme ve varu. Nejdůležitější je zde opatrnost a jemnost - kapalina se musí lehce povařit tak, aby nedošlo k převaření nebo rozdělení filetu tresky. Filet z tresky bude trvat 4-5 minut.
Opatrně odstraníme rybu z mléka. Zbylá tekutina může být použita pro petrželovou omáčku.
Brokolici uvaříme 3-4 minuty ve slané vodě. Sestavte na talíř a podávejte horké.
Načítám komentáře...