Grepová miska Patulai
Seznam surovin
- treska 500 gramů (aljašská)
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- olej olivový 2 lžíce
- cibule 2 kusy
- jablka 4 kusy
- pomeranče 2 kusy
- grapefruit 1 kus
- moučka škrobová 1 lžíce
- med 2 lžíce
- káva 1 lžička (instantní)
- sójová omáčka 2 lžíce
- ocet 1 lžička
- vývar drůbeží 500 mililitrů
- fazolky zelené 100 gramů
- sůl
Postup přípravy
Rybu nakrájíme na malé kousky. Na pánev nalijeme olej, ve kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rybu a krátce osmahneme.
Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na malé kostičky. Na stejné kousky nakrájíme také grapefruit a pomeranč, ovoce přihodíme na pánev k rybě a smažíme za občasného zamíchání dalších deset minut. Vývar smícháme se škrobem, medem, kávou, sojovou omáčkou, ochutíme octem, nalijeme na směs na pánvi a povaříme za stálého míchání ještě asi tři minuty.
Podáváme s rýží. Pro efekt je skvělé podávat směs v umyté slupce od rozpůleného grapefruitu jako v misce. Potom ke grapefruitové misce položené na talíř přidáme jako ozdobu sterilované zelené fazolky.
Načítám komentáře...