Grilovaná asijská makrela
Seznam surovin
- makrela 4 kusy
- víno bílé 100 mililitrů (suché)
- šťáva limetková 4 kusy
- sójová omáčka 2 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- limetka (k podávání)
Postup přípravy
1. V misce smíchejte víno, limetovou šťávu, sójovou omáčku, olivový olej a polovinu nasekaného koriandru. Makrely na několika místech jemně nařízněte a naskládejte je do zapékací mísy. Přelijte je marinádou a uložte na 30 minut do lednice. Po 15 minutách je obraťte.
2. Rozpalte gril, mřížku potřete olejem nebo špekem. Ryby vyjměte z marinády, nechte okapat a ogrilujte, mělo by to stačit asi 5 minut z každé strany.
3. Mezitím přelijte marinádu do rendlíku, přiveďte k varu a odstavte. Každou rybu přelijte svařenou marinádou, zasypte zbylým koriandrem a podávejte.
Poznámka k receptu
I když si makrelu většinou spojujeme s citronem, její výrazné, tučné maso snese i odvážnější úpravu. Zkuste grilování trochu oživit a dodat mu asijský šmrnc.
Načítám komentáře...