Grilovaná ryba s opečeným salátem
Seznam surovin
- ryba mořská 4 porce (filátka, např. mořský vlk, platýs, halibut, celkem asi 400 g)
- pak choi 4 kusy (lze ho nahradit 4 menšími mangoldy)
- citron 1 kus
- olej olivový 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- řeřicha (čerstvá, na posypání)
Postup přípravy
Porce ryby potřeme částí oleje, osolíme, opepříme a rozložíme na plech s papírem na pečení. Vložíme je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 10 minut.
Hlávky pak choi (nebo mangoldu) rozkrojíme na půlky, osolíme a opepříme. Pánev vytřeme zbylým olivovým olejem a rozpálíme. Vypneme plamen, do pánve vložíme pak choi řezem dolů a krátce je opečeme na zbytkovém teple.
Porce ryby rozdělíme na talíře, posypeme řeřichou a doplníme opečenými půlkami pak choi a dílky citronu na pokapání.
Poznámka k receptu
Pak choi je listová zelenina, jinak zvaná též čínské zelí (tímo názvem bývá někdy nesprávně označováno zelí pekingské). Seženete ji v obchodech s asijskou zeleninou.
Načítám komentáře...