Grilovaná treska s rajčatovou omáčkou a olivami

Seznam surovin

Na 5 porcí:

Na rajčatovou omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte rajčatovou omáčku. Oloupejte rajčata, nejlépe je na spodní straně nařízněte do kříže a vložte do vroucí osolené vody. Jakmile se slupka začne odlupovat, rajčata vyjměte a ihned zchlaďte v ledové vodě. Pak z nich stáhněte slupku a nakrájejte je na čtvrtky. Cibuli nasekejte na drobno, česnek oloupejte.

2. Do rendlíku nalijte olivový olej, přidejte celý česnek, cibuli, olivy a svázanou kytičku bylinek. Na mírném ohni restujte 5 minut. Pak vsypte rajčata, osolte a opepřete. Na mírném plameni duste pod pokličkou 20 minut. Uvařenou omáčku nechte trochu vychladnout. Vyjměte bylinky.

3. Grilovací pánev potřete olejem a rozpalte ji. Tresku osolte, opepřete a položte kůží zespoda na pánev. Grilujte asi 5 minut, dokud maso nezbělá. Potom tresku obraťte, pokapejte citronovou šťávou a opékejte ještě 3 minuty, aby byla hotová i z druhé strany.

4. Na talíře rozdělte omáčku a dejte na ni rybu. Ozdobte zbylými bylinkami, pokapejte olivovým olejem a podávejte.

Poznámka k receptu

Bylinky, rajčata a ryby jsou stálice letního vaření. Máte-li trpělivost, kupte olivy s peckou a vypeckujte je sami. Většinou totiž bývají kvalitnější. Každopádně ale na olivách nešetřete, jídlu dávají zásadní chuťový tón.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...