Grilované kalamáry
Seznam surovin
- kalamáry 800 gramů
- cuketa 1 kus
- rajčata sušená 100 gramů
- olej olivový 100 mililitrů
- sůl
- pepř (nahrubo mletý)
Postup přípravy
1. Sušená rajčata rozmixujte na pastu (podle potřeby přilijte trochu olivového oleje nebo oleje, v němž byla naložená). cuketu nakrájejte na nudličky a na rozpáleném oleji osmažte dozlatova. pak je odložte na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
2. Kalamáry osolte, opepřete a naložte do olivového oleje. před grilováním je odložte alespoň na 20 minut do lednice nebo na 5 minut do mrazáku. Grilujte na pořádně rozpáleném grilu 1–2 minuty z každé strany. hotové kalamáry promíchejte s pastou ze sušených rajčat a opečenou cuketou. ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Janis nám prozradil tipy, díky nimž budou grilované kalamáry vždycky báječně křupavé – před grilováním je důkladně vychlaďte a opékejte vždy na pořádně roztopeném grilu. nic dalšího už není třeba.
Načítám komentáře...