Grilované rybí kousky
Seznam surovin
- treska 400 gramů (bílá)
- losos 400 gramů
- bobkový list 1 list
- nové koření 3 kuličky
- pepř citronový 1 lžička
- pepř červený 1 lžička (podrcený)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nasekaná)
- olej olivový 150 mililitrů
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- sůl
Postup přípravy
Podrťte bobkové listy, kuličky nového koření, přidejte lžičku citronového pepře, lžičku podrceného červeného pepře, jemně nasekanou zelenou petrželku. Koření smíchejte s olejem.
Nakrájejte na proužky bílou tresku a lososa, dejte maso do misky, zakápněte ho šťávou z citronu, osolte a nechte rozležet půl hodiny.
Pak ho osušte a jednotlivé kousky napíchněte zvlněně na špejle, potřete je olejem s kořením a upečte z obou stran na roštu, nebo na grilovací misce.
Poznámka k receptu
Podávejte doplněné dílky limetky.
Načítám komentáře...