Grilovaný cípal s rajčaty
Seznam surovin
- cípal 4 kusy (očištění, bez hlavy a šupin, celkem asi 600 g)
- rajčata 8 kusů (střední, zralá)
- olej olivový 3 lžíce
- balzamikový krém 2 lžíce
- pepř (mletý)
- sůl
- citron 1 kus (na doplnění)
- petržel hladkolistá (na doplnění)
Postup přípravy
Do každé ryby uděláme několik zářezů, potřeme je olejem, osolíme a pomalu grilujeme z obou stran na kraji grilu nebo grilovací pánve.
Omytá rajčata rozkrojíme na půlky, pokapeme je olejem, osolíme, opepříme a grilujeme na středu grilu nebo grilovací pánve řezem dolů. Pak je otočíme, potřeme na řezu směsí zbylého oleje a balzamikového krému a ještě chvilku je necháme grilovat, dokud krém nezkaramelizuje.
Grilované ryby přendáme na talíře, pokapeme je citronem a zbytkem oleje s balzamikovým krémem, obložíme rajčaty a ozdobíme nasekanou petrželkou. Jako příloha se nejlépe hodí vícezrnná bageta.
Poznámka k receptu
Balzamikový krém je tmavý balzamikový ocet s krémovou konzistencí, který se používá na dochucení. Seženete ho třeba v prodejnách s italskými specialitami. Nebo ho nahraďte obyčejným balzamikovým octem, který svaříte do zhoustnutí.
Načítám komentáře...