Grilovaný humr
Seznam surovin
- humr 1 kus
- petržel kadeřavá/kudrnka 4 snítky
- cibule 1 kus
- žloutek 1 kus
- mouka pšeničná hladká 10 gramů
- bobkový list 1 list
- pepř
- sůl
- šťáva citronová 1 lžička (nebo limetka )
- mléko 2 decilitry
Postup přípravy
Živého humra vhodíme po hlavě do vroucí vody a necháme ho 3 minuty vařit. Pak ho vyjmeme a po vychladnutí ho položíme na prkénko a podélně rozkrojíme. Zocasní části vyjmeme maso a odstraníme zněj střívko. Klepeta pomocí paličky naštípneme a také znich vyjmeme maso. Zkrunýře odstřihneme nožičky a pokud se vnich nachází maso, také ho vyjmeme. Všechno maso zhumra nakrájíme na kousky a půlky krunýře si uschováme.
Mléko smícháme soloupanou a nadrobno nakrájenou cibulí a bobkovým listem, pomalu přivedeme kvaru, 2 minuty povaříme a scedíme. Mléko nalijeme zpět do hrnce, metličkou do něj zašleháme mouku a směs svaříme, dokud nezhoustne na krém, který dochutíme solí a pepřem a necháme vychladnout. Pak do směsi vmícháme žloutek a nasekanou petrželku.
Maso zhumra naskládáme do půlek krunýře položených na plechu, zalijeme připravenou směsí, vložíme do trouby zapnuté na gril (položíme ho na spodní příčku) a 10 minut zapečeme. Hotového humra pokapeme citronovou šťávou a podáváme sbílou bagetou a zeleným salátem.
Poznámka k receptu
Na tvrdý krunýř humra budete potřebovat opravdu ostrý nůž a paličku nebo kleště.
Načítám komentáře...