Grilovaný siven s minirajčátky
Seznam surovin
- siven 4 kusy (filety)
- rajčátka cherry 250 gramů
- cukr 30 gramů
- bylinky 5 snítek (tymián, oregano)
- olej olivový
- pepř bílý (mletý)
- sůl mořská
- rukola 1 svazek
- ořechy piniové 1 hrst
- sýr Parmezán 30 gramů (jemně nastrouhaný)
Postup přípravy
Rajčátka omyjeme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami a jemně pocukrujeme. Vložíme je pod rozehřátý gril a opékáme 10 - 12 minut, dokud rajčátka nedostanou zlatavěhnědou barvu. Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 80 °C a sušíme asi 1 hodinu.
Rybí filety jemně osolíme a opepříme a necháme 20 minut odležet. Rukolu spaříme, rychle ji zchladíme v ledové vodě a osušíme. Vložíme ji do mixéru, přidáme piniové oříšky a najemno nastrouhaný parmazán, osolíme, opepříme a za postupného přilévání 6 lžic olivového oleje vše rozmixujeme na pastu.
Odleželé filety sivena zprudka opečeme kůží dolů na 4 lžících olivového oleje, po 5 - 6 minutách je obrátíme, stáhneme plamen a pečeme ještě 2 minuty. Polosušená rajčátka rozdělíme doprostřed talířů, přidáme filety sivena a lehce je přelijeme rukolovým pestem.
Poznámka k receptu
Místo sivena lze použít pstruha, amura bílého nebo tresku.
Načítám komentáře...