Hamburgery s treskou
Seznam surovin
- houska na hamburgery 4 kusy
- filé 400 gramů (bez kostí, z tresky)
- rajčata 2 kusy
- okurka salátová 1/2 kusu
- rukola 1 hrst
- majonéza 4 lžíce
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- šťáva citronová 1/2 kusu (z 1/2 citronu)
- wasabi 1 lžička (pasta)
- olej olivový
- pepř černý (mletý)
- sůl mořská
Postup přípravy
Filé rozdělíme na čtyři porce, osolíme je, opepříme, obalíme z obou stran v hladké mouce a opečeme z obou stran dozlatova v pánvi na olivovém oleji.
V misce smícháme majonézu, pastu wasabi, šťávu z citronu a trochu soli a pepře. Všechnu zeleninu omyjeme, rajčata nakrájíme na plátky, listy rukoly promícháme s malou troškou olivového oleje, okurku nakrájíme podélně na plátky. Housky rozkrojíme a prohřejeme v troubě.
Spodní díly housek potřeme připravenou wasabi majonézou s rozdělíme na ně plátky rajčst, rukolu, opečené filé a plátky okurky. Zakryjeme je vrchními díly housek, spíchneme párátky a ihned podáváme.
Načítám komentáře...