Insalata di mare - mořský salát
Seznam surovin
- chobotničky 1 balení (zmražené a předvařené)
- celer řapíkatý 2 snítky
- slávky jedlé 1 balení (mražené)
- krevety 1 balení (mražené)
- olej olivový
- limetka 2 kusy
- petržel hladkolistá 1 svazek
- pepř černý (mletý)
- sůl
- ocet vinný 3 lžíce
Postup přípravy
Omyté stonky celeru nakrájíme na kousky (listy nepoužijeme), petržel nasekáme nadrobno.
Zmražené chobotničky a krevety blanšírujeme.
Směs důkladně promícháme, přelijeme olivovým olejem, pokapeme citronovou šťávou, octem, osolíme, opepříme a necháme několik hodin v chladu.
Poznámka k receptu
Blanšírování je kuchařský postup, kdy připravenou surovinu ponoříme na chvíli, maximálně na minutu, do vroucí vody, vyndáme a poté ihned přendáme do ledové vody (s kostkami ledu) na prudké zchlazení.
Načítám komentáře...