Krevetová tempura s pivem

Seznam surovin

Na těstíčko:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Krevety oloupeme, zbavíme střívek, položíme je spodní stranou dolů na podložku a ostrým nožem do každé uděláme 6 malých zářezů (tím zabráníme tomu, aby se krevety při smažení zkroutily).
Plochou stranou nože je pak stlačíme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a krevety uložíme do chladničky.

V míse vyšleháme do pěny vejce s pivem, přidáme mouku a znovu šleháme, dokud nevznikne hladké těsto. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej. Krevety poprášíme hladkou moukou, namočíme
je postupně do těstíčka, usmažíme zprudka v oleji a necháme odkapat na papírovém ubrousku.

Horké krevety osolíme a podáváme je nepatrně posypané zeleným japonským čajem a s kouskem limetky nebo citronu a miskou se sójovou omáčkou na dochucení.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...