Krevetová tempura s pivem
Seznam surovin
- krevety 16 kusů (syrové)
- sůl mořská 1 špetka
- olej (na smažení)
- citron 1/2 kusu (nebo limetka, na ozdobu)
- čaj zelený 1 špetka (na ozdobu)
- sójová omáčka (na dochucení)
Na těstíčko:
- pivo 2 decilitry (světlé)
- mouka pšeničná hladká 115 gramů (na těstíčko i poprášení krevet)
- vejce 1 kus
Postup přípravy
Krevety oloupeme, zbavíme střívek, položíme je spodní stranou dolů na podložku a ostrým nožem do každé uděláme 6 malých zářezů (tím zabráníme tomu, aby se krevety při smažení zkroutily).
Plochou stranou nože je pak stlačíme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a krevety uložíme do chladničky.
V míse vyšleháme do pěny vejce s pivem, přidáme mouku a znovu šleháme, dokud nevznikne hladké těsto. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej. Krevety poprášíme hladkou moukou, namočíme
je postupně do těstíčka, usmažíme zprudka v oleji a necháme odkapat na papírovém ubrousku.
Horké krevety osolíme a podáváme je nepatrně posypané zeleným japonským čajem a s kouskem limetky nebo citronu a miskou se sójovou omáčkou na dochucení.
Načítám komentáře...