Krevetové kroketky s kokosovým mlékem
Seznam surovin
- krevety 200 gramů (malé, vyloupané - shrimps)
- chléb toastový 6 plátků
- žloutek 1 kus
- koriandr 1 lžička (čerstvý)
- kokosové mléko
- chilli pasta
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej (na smažení)
Na obalení:
- vejce 1 kus
- mléko 2 lžíce
- mouka pšeničná hladká 3 lžíce
- strouhanka 3 lžíce
Postup přípravy
Toastový chléb nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme je kokosovým mlékem a žloutkem. Přidáme malé krevetky, nasekaný zelený koriandr a trochu chilli pasty, osolíme, opepříme a promícháme.
V misce rozšleháme vejce s trochou mléka a postupně zašleháváme hladkou mouku, až vznikne hladké polohusté těstíčko. Z připravené hmoty utvoříme asi 16 kuliček kroketek, které obalíme nejdříve v těstíčku a pak ve strouhance a velmi zprudka je usmažíme dozlatova ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje.
Necháme je odkapat na papírové utěrce a podáváme ještě horké.
Poznámka k receptu
Kroketky podávejte s čerstvou nakrájenou zeleninou, různými saláty, studenými omáčkami a pečenými brambůrkami nebo pečivem.
Načítám komentáře...