Krevetové špízy
Seznam surovin
- krevety 1,5 kilogramu (čerstvé)
- šťáva citronová (ze 2 citronů)
- máslo 50 gramů
- česnek 4 stroužky
- oregano 1/2 lžičky (sušené)
- tymián 1/2 lžičky (sušený)
- petržel hladkolistá 1 hrst
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Česnek nakrájejte na plátky, petrželku nahrubo. Krevety oloupejte, osolte a napíchejte na špízy. Ve větší pánvi rozpalte olej a asi 3 minuty opékejte, až zrůžovějí. Z pánve je odeberte.
Pak v pánvi rozpalte máslo a orestujte na něm připravený česnek. Vmíchejte sušené bylinky a citronovou šťávu, nechte ještě minutku probublat a stáhněte z plotny. Ochucené máslo přelijte přes krevety a zasypte nasekanou petrželkou.
Načítám komentáře...