Krevety na koriandru
Seznam surovin
- krevety 3/4 kilogramu (větší, nevyloupané)
- koriandr 1 svazek ( čerstvý)
- česnek 5 stroužků
- šťáva limetková (z půlky limetky)
- smetana na vaření 1 kelímek
- sůl 1 lžička
- cukr 1 lžička
- máslo
Postup přípravy
Krevety zbavíme hlav, oloupeme.
Na pánvi přepustíme máslo, přidáme rozmačkaný česnek, šťávu z limety, sůl, cukr, zakysanou smetanu a nasekaný koriandr. Směs zhruba dvě minuty restujeme a pak přidáme vyloupané krevety.
Opékáme na mírném ohni ještě 10 minut, dokud krevety nezměknou (to poznáme podle toho, že se mírně stočí a zrůžoví). Podáváme s vařenou rýží Basmati.
Načítám komentáře...