Krevety s pomerančovou rýží a mandlemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Krevety necháme částečně rozmrazit. Zeleninu očistíme, opláchneme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli rozsekáme, v horkém oleji ji zpěníme, přidáme zeleninu, kurkumu, propláchnutou a spařenou rýži, zalijeme vodou, polovinou vína a pomerančové šťávy, osolíme a dusíme doměkka.

Z oloupaných pomerančů vykrájíme filátka a polovinu jich překrájíme. Krevety v pánvi v horkém oleji
opečeme, vyjmeme je a přikryjeme. Do pánve přilijeme zbylé víno a pomerančovou šťávu, po kouskách přidáváme větší polovinu másla, dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a zastříkneme tabascem.

Vložíme zpět krevety a zbylá filátka z pomeranče. Do rýže vmícháme zbylé máslo, překrájená pomerančová filátka a mandle. Na talíř upravíme kopečky rýže, obložíme krevetami a doplníme omáčkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...