Krevety s pomerančovou rýží a mandlemi
Seznam surovin
- krevety 16 kusů (velké, mražené)
- olej (podle potřeby)
- mrkev karotka 2 kusy
- celer 0,1 kusu
- cibule 1 kus (menší)
- kurkuma 1 lžička
- rýže dlouhozrnná 200 gramů (bílá, syrová)
- víno bílé 200 mililitrů
- šťáva pomerančová 150 mililitrů
- pomeranče 2 kusy
- máslo 60 gramů
- cukr třtinový
- šťáva citronová
- mandlové lupínky 30 gramů (pražené)
- tabasko
- sůl
Postup přípravy
Krevety necháme částečně rozmrazit. Zeleninu očistíme, opláchneme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli rozsekáme, v horkém oleji ji zpěníme, přidáme zeleninu, kurkumu, propláchnutou a spařenou rýži, zalijeme vodou, polovinou vína a pomerančové šťávy, osolíme a dusíme doměkka.
Z oloupaných pomerančů vykrájíme filátka a polovinu jich překrájíme. Krevety v pánvi v horkém oleji
opečeme, vyjmeme je a přikryjeme. Do pánve přilijeme zbylé víno a pomerančovou šťávu, po kouskách přidáváme větší polovinu másla, dochutíme solí, cukrem, citronovou šťávou a zastříkneme tabascem.
Vložíme zpět krevety a zbylá filátka z pomeranče. Do rýže vmícháme zbylé máslo, překrájená pomerančová filátka a mandle. Na talíř upravíme kopečky rýže, obložíme krevetami a doplníme omáčkou.
Načítám komentáře...