Krevety v kokosu s kurkumovým přelivem
Seznam surovin
- krevety 1 kilogram (velké, nevařené)
- vejce 2 kusy
- kokos 1 šálek (strouhaný)
- chlebové placky 6 kusů
Na kurkumovou omáčku:
- kurkuma 1/4 lžičky (mletá)
- omáčka česneková 1/2 šálku (Hellmann´s)
- citronová kůra 2 lžičky (nastrouhaná, z bio citronu)
- koriandr 2 lžíce (čerstvý, nasekaný)
Postup přípravy
Krevety zbavíme skořápek, ponecháme pouze kousek na ocasu. Horní stranu každé krevety nařízneme a vyjmeme střívko (tmavá nitka).
Očištěné krevety namočte do lehce promíchaných vajec, pak je obalíme v kokosu a rychle opečeme z obou stran na grilu, aby zůstaly šťavnaté.
Chlebové placky nahřejeme nebo lehce nasucho opečeme a přehneme na půlku a pak ještě na čtvrtku. Rozdělíme je na talíře, přidáme opečené krevety a přelijeme je omáčkou, kterou připravíme smícháním uvedených surovin.
Načítám komentáře...