Krevety v sýrové omáčce
Seznam surovin
- krevety 1 balení (mražené)
- máslo 50 gramů
- cibule 1 kus (menší)
- česnek 3 stroužky
- smetana na vaření 150 mililitrů
- mouka pšeničná hladká 1 lžíce
- sýr 200 gramů (nastrouhaný - eidam, niva)
- šťáva citronová
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte najemno nakrájenou cibulku a pokrájený česnek.
Až cibule zesklovatí, poprašte ji moukou a nechte zpěnit. Přilijte smetanu, přiveďte k varu a chvíli povařte. Ochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
V kastrůlku prohřejte krevety a vložte je do omáčky, zamíchejte, zmírněte teplotu a přidejte sýr. Stále míchejte, dokud se sýr v omáčce nerozpustí.
Podávejte s čerstvou bagetkou.
Poznámka k receptu
Pokrm můžete připravit bez cibule a česneku a místo nich použít rajský protlak a bylinky.
Načítám komentáře...