Kuskus s treskou
Seznam surovin
- ryba mořská 300 gramů (treska, plátky)
- kuskus 200 gramů
- paprika červená 1 kus
- paprika zelená 1/2 kusu
- pórek 1 kus (očištěný)
- cibule 1 kus (malá)
- fíky 80 gramů (sušené)
- ořechy kešu 30 gramů
- olej olivový 1 lžíce
- curry pasta 1 lžička
- kari 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
V hlubokém kastrolu rozehřejeme olej, přidáme papriky, pórek a fíky a orestujeme. Přisypeme kari, vmícháme curry pastu a znovu orestujeme. Do kastrolu s paprikami a fíky přidáme plátky ryb a opatrně je opečeme.
Přisypeme kuskus a vše důkladně opatrně promícháme. Vše zalijeme asi 4 dl vroucí vody, podle chuti přisolíme, odstavíme z ohně a necháme zakryté pokličkou asi 7 minut zapařit a kuskus nabobtnat.
Směs rozdělíme na talíře a posypeme kešu oříšky.
Načítám komentáře...