Lívanečky z pečené ryby
Seznam surovin
- ryba 200 gramů (filé, pečené, osolené a opepřené)
- brambory 2 kusy (střední, uvařené ve slupce)
- vejce 1 kus
- strouhanka 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce
- rajčata sušená 2 kusy
- kopr 1 snítka
- petržel hladkolistá 1 snítka
- pepř černý (mletý)
- sůl
Na doplnění:
- okurka salátová 1 kus (menší)
- rukola 1 hrst
- citron 1 kus
- jogurt bílý 4 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Prochladlé rybí filé nasekáme nadrobno a přendáme do mísy. Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme do mísy k rybě. Pak přidáme nasekaný kopr a petrželku, vejce, strouhanku a nadrobno nakrájená sušená rajčata, směs dochutíme solí a pepřem, promícháme a necháme 5 minut odležet.
Pánev vytřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Z připravené směsi tvoříme malé lívance a pomalu je opečeme na pánvi z obou stran dozlatova.
Okurku oloupeme a nastrouháme nahrubo do misky. Přidáme jogurt, osolíme, opepříme a promícháme. Lívance rozdělíme na talíře, doplníme opranými a odkapanými listy rukoly, mističkou s okurkovým salátem a dílky citronu na dochucení.
Poznámka k receptu
Lívanečky také můžete upéct v troubě na plechu, který jste vytřeli olejem.
Načítám komentáře...