Makrela pečená se zeleninou
Seznam surovin
- makrela 4 kusy (vykuchaná)
- paprika 2 kusy (červená a žlutá)
- rajčata 4 kusy (střední, zralá)
- cibule šalotka 6 kusů
- olej olivový 2 lžíce
- oregano
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme je na kousky. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kostky. Šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Makrely vypláchneme a osušíme. Uvnitř a na povrchu je osolíme a opepříme a naskládáme je na plech vytřený olejem. Vedle makrel naskládáme připravenou zeleninu, kterou také osolíme a opepříme. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 - 20 minut (podle velikosti makrel).
Zeleninu během pečení občas promícháme a ke konci ji posypeme oreganem.
Pečené makrely rozdělíme na talíře. Zeleninu promícháme s vypečenou šťávou z makrel a přidáme na talíře k rybám.
Poznámka k receptu
Nezapomeňte při podávání na dílky citronu na pokapání makrel.
Načítám komentáře...