Makrela s olivovou panádou
Seznam surovin
- makrela 4 kusy (vykuchaná)
- pepř černý (mletý)
- sůl
- olej olivový (na pokapání)
Na panádu:
- olivy černé 200 gramů (bez pecek)
- chléb toastový 4 plátky
- olej olivový 1 decilitr
- ančovičky 4 kusy (filátka)
- paprika kapie 1/2 kusu (grilovaná)
- česnek 2 stroužky
- kapary 1 lžička
- oregano 4 snítky
- bazalka 6 listů
- pepř černý (mletý)
- sůl mořská
Postup přípravy
Všechny přísady na panádu vložíme do robotu a rozmixujeme na hustou kompaktní pastu (podle potřeby ji můžeme ještě zahustit toastovým chlebem a dochutit solí a pepřem).
Z makrel odřízneme hlavy a potom podél páteře vyřízneme celou kostru. Konec páteře ustřihneme nůžkami a makrely necháme u ocasu spojené. Panádu natřeme na spodní vnitřní část každé makrely a vrchní díl makrely položíme na panádu.
Ryby svážeme provázkem, aby se nám při grilování nekroutily. Osolíme je, opepříme, pokapeme olivovým olejem a opečeme z obou stran v troubě zapnuté na gril (nebo přímo na grilu) celkem asi
15 minut.
Poznámka k receptu
Makrely podávejte s čerstvým pečivem a nakrájenými masitými rajčaty.
Načítám komentáře...