Marinovaný tuňák
Seznam surovin
- tuňák 700 gramů
- šťáva citronová 4 lžíce
- sůl
- pepř
- olej olivový 6 lžic
- bobkový list 10 listů
- máslo 2 lžíce
- citron (dílky na ozdobu)
Postup přípravy
Tuňáka omyjeme a osušíme. Citrónovou šťávu smí cháme se solí, pepřem a 4 lžícemi oleje. Bobkové listy příčně přepůlíme. Tuňáka s bobkovými listy a marinádou vložíme do velkého mikrotenového sáčku, uzavřeme a přes noc necháme v chladničce rozležet. Dvě lžíce oleje a másla rozehřejeme v pánvi. Tuňáka vyjmeme z marinády, odstraníme bobkové listy. Na pánvi tuňáka opékáme velmi rychle asi 4 min. Podle chuti osolíme a opepříme. Tuňáka vyjmeme z pánve. Marinádu scedíme, přidáme do výpečku, rozmícháme a nalijeme na tuňáka. Ozdobíme dílky citronu. Podáváme s česnekovou bagetou a čerstvou zeleninou.
Načítám komentáře...