Mořská ryba na rajčatech
Seznam surovin
- ryba mořská 1 kilogram
- olej olivový 6 lžic
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- petržel kadeřavá/kudrnka 1 svazek (nať )
- rajčata 3 kusy (nebo i lžíce protlaku)
- sůl
- pepř
- ocet vinný (na dochucení )
Postup přípravy
Ryby očistěte, vykuchejte (pokud je větší, stáhněte kůži) a rozkrájejte na porce.
Cibuli nakrájejte najemno, osmahněte na oleji a přidejte nakrájený česnek a nasekanou petželovou nať. Rajčata spařte a oloupejte a nakrájejte na kostičky. Přimíchejte je k cibuli a nechte chvíli dusit.
Přidejte porce ryby, duste chvíli nasucho a potom přilijte tolik vody, aby byla ryba potopená. Osolte, opepřete, přikryjte a vařte na mírném ohni asi 1 hodinu. Nemíchejte, jen kastrolem chvílemi vodorovně pootáčejte. Podle chuti zakápněte vinným octem.
Podávejte s rýží nebo s opečenými bramborami.
Načítám komentáře...