Mořská ryba pečená v solné krustě
Seznam surovin
- pražma 2 kilogramy
- citron 2 kusy
- tymián 2 lžičky
- rozmarýn 1 hrst
- pepř (na dochucení )
- sůl mořská 1 kilogram
- koření chilli 1 lžička
- bílek 4 kusy (lehce našlehané)
- máslo (rozpuštěné)
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Rybu naplňte plátky citronu, snítkami bylinek a opepřete.
Vmisce promíchejte citrónovou kůru, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn se solí, chilli a bílky. Část směsi rozetřete na plech, položte na ni rybu a pokryjte ji zbytkem směsi. Pečte 20 - 25 minut, aby krusta zezlátla a ztvrdla.
Vyjměte a opatrně odstraňte krustu i kůži. Podávejte zplechu strochou rozpuštěného másla a skrojky citrónu.
Načítám komentáře...