Mořská ryba s koriandrem a rajčátky
Seznam surovin
- tuňák 600 gramů (čerstvý)
- pepř bílý (drcený)
- sůl
- koriandr 1 lžíce (drcená semínka)
- olej olivový (na smažení)
- cibulka jarní 4 kusy
- rajčátka cherry 400 gramů
- koriandr (nasekaná nať na posypání)
- pomerančová kůra 1 lžíce (nastrouhaná)
- šťáva pomerančová (na pokapání)
Postup přípravy
Zakápněte šťávou z pomeranče a nechte chvilku rozležet 4 porce čerstvého tuňáka (po cca 150 g). Pak porce osušte, osolte, posypte drceným bílým pepřem, lžící podrcených koriandrových semínek, lžící nastrouhané pomerančové kůry z chemicky neošetřeného nebo dobře vydrhnutého pomeranče a opečte je na pánvi potřené olejem z obou stran.
Mezitím na jiné pánvi zpěňte na trošce olivového oleje 4 mladé nakrájené cibulky, přidejte 400 g na půlky nakrájených cherry rajčátek, půl minuty je opékejte, osolte a opepřete.
Rajčata rozdělte na talíře, přidejte porce ryb a posypte je čerstvou koriandrovou natí.
Poznámka k receptu
Podávejte s vařenými bramborami.
Načítám komentáře...