Mořský ďas v bylinkové krustě
Seznam surovin
- ryba mořská 4 porce (mořský ďas)
- citronová kůra (z 1 citronu)
- jalovec 5 kuliček
- petržel hladkolistá 5 snítek
- oregano 5 snítek
- česnek 1 stroužek
- strouhanka (z čerstvého chleba)
- olej olivový (na zakápnutí)
- sůl
- pepř bílý
Postup přípravy
1. Očištěné filety z mořského ďasa zakápněte olivovým olejem, ochuťte drceným jalovcem, citronovou kůrou a zavakuujte. Na přístroji na sous vide nastavte teplotu 58,5 °C a vařte 45 minut. Pokud sous vide nevlastníte, ochuťte rybu a vařte na páře asi 35 - 40 minut.
2. Než se ryba uvaří, nasekejte všechny bylinky najemno a část jich smíchejte se strouhankou a rozmělněným česnekem. Rozpalte gril na maximum. Vyjměte ďasa ze sáčku, opatrně ho obalte v bylinkách, v ochucené strouhance a znovu v bylinkách a položte na arch pečicího papíru. Grilujte necelou minutu z každé strany tak, aby se bylinková krusta mírně zatáhla. Osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a podávejte.
Poznámka k receptu
Sous vide neboli vaření ve vakuu je čím dál oblíbenější, na trhu už seženete soupravy vhodné pro domácnost. Pokud ji doma nemáte, můžete rybu připravit v páře, maso zůstane jemné a šťavnaté.
Načítám komentáře...