Mořský vlk pečený s rybízem
Seznam surovin
- mořský vlk 4 porce (filety s kůží)
- slanina anglická 150 gramů
- rybíz 150 gramů (červený, případně i bílý)
- paprička chilli červená 2 kusy
- víno bílé 1 decilitr
- olej 1 lžíce
- pepř bílý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Filátka z rybího masa osolíme, opepříme, vložíme kůží dolů do pánve s rozehřátým olejem a opečeme z jedné strany dozlatova.
Filátka vyjmeme, do výpeku v pánvi vložíme anglickou slaninu nakrájenou na plátky a nadrobno nakrájené chilli papričky (aby nebyly tak ostré, můžeme je předem zbavit semínek) a vše zalijeme bílým vínem. Do pánve vrátíme zpět opečená filátka, ale tentokrát kůží nahoru, zvýšíme plamen a vše krátce zprudka povaříme.
Měkké rybí maso opět vyjmeme a udržujeme v teple. Do pánve přidáme kuličky rybízu, krátce je ve výpeku prohřejeme a směs podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Filátka rozdělíme na talíře, přelijeme je směsí z pánve a podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka k receptu
Mořský vlk, neboli morčák chutný, je mořská ryba s chutným bílým masem. Nahradit ho můžete filety z tresky.
Načítám komentáře...