Mořský vlk s broskovo-rajčatovou salsou
Seznam surovin
Ryba:
- mořský vlk 4 kusy (filet)
- šťáva citronová 2 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- paprika sladká 1/2 lžičky
- česnek 1 stroužek
- pepř
- sůl
Salsa:
- broskve 500 gramů
- rajčata 2 kusy (menší)
- cibulka jarní 2 kusy
- rukola 1 hrst
- šťáva citronová (z 1 citronu)
- tymián 4 snítky (čerstvý)
- paprička chilli červená 1 kus
- med 1 lžička
- sůl
Postup přípravy
1. Nejprve připravte salsu: broskve i rajčata nakrájejte na drobné kostičky, jarní cibulku i chilli papričku najemno. Tymián nasekejte. Připravené suroviny promíchejte s rukolou, medem, citronovou šťávou a lehce osolte. Nechte alespoň 30 minut odstát v chladu, aby se chutě propojily.
2. Připravte marinádu: smíchejte olej, citronovou šťávu a papriku. Do směsi prolisujte česnek, promíchejte, do vzniklé marinády naložte ryby a nechte 15 minut odležet v chladu. Před grilováním je vyjměte, nechte okapat, osolte a opepřete. Rozpalte pánev a filety zprudka opečte, z každé strany asi 2–3 minuty. Podávejte s chlazenou salsou.
Poznámka k receptu
+30 minut na odležení salsy
Načítám komentáře...