Mušle na víně
Seznam surovin
- slávky jedlé 4 kilogramy
- česnek 5 stroužků
- víno bílé 3/4 litru (suché)
- olej olivový 4 lžíce
- paprička chilli červená 2 kusy
- petržel hladkolistá 1 svazek
Postup přípravy
Mušle důkladně omyjeme ve studené vodě kartáčkem, rozbité a otevřené mušle odstraníme.
Česnek nakrájíme na plátky a vhodíme do pánve s olejem. Přidáme rozdrcenou chilli papričku. Do pánve nasypeme opatrně mušle. Přelijeme suchým vínem a dusíme několik minut, až se víno částečně odpaří.
Posypeme nasekanou petrželí, promícháme a podáváme s bílým pečivem.
Poznámka k receptu
Mušle, které se neotevřou, jsou nepoživatelné.
Načítám komentáře...