Mušle svatého Jakuba s čočkou
Seznam surovin
- mušle sv. Jakuba 400 gramů
- čočka 260 gramů (předvařená)
- kokosové mléko 2 decilitry
- vývar kuřecí 1 decilitr
- cibule 1 kus (střední)
- cibulka jarní 2 kusy
- chilli pasta 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- kari pasta 1 lžička (červená)
- zázvor 1 lžička (čerstvý, nasekaný)
- olej sezamový
- sůl
Postup přípravy
Předvařenou čočku uvaříme ve vodě doměkka, scedíme ji a necháme odkapat.
Vkastrolu na rozehřátém sezamovém oleji orestujeme dorůžova oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a podrcené a nasekané stroužky česneku. Vmícháme chilli pastu, přidáme uvařenou čočku, kuřecí vývar a očištěné, nadrobno nasekané jarní cibulky a 10 minut zprudka povaříme. Pak přidáme červené kari, zázvor a kokosové mléko, podusíme 5 minut a dochutíme solí.
Vpánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujeme maso zmušlí, osolíme ho, přidáme kčočce a ihned podáváme.
Načítám komentáře...