Obalovaný tuňák se zahradním salátem
Seznam surovin
- tuňák 800 gramů
- strouhanka
- vejce 3 kusy
- mouka pšeničná hladká
- olej
- citron 1/2 kusu (měsíčky na dozdobení)
Na salát:
- salát 4 hrsti (směs listových salátů)
- cibule šalotka 1 lžička (najemno nakrájená)
- kapary 1 lžíce
- šťáva citronová (z půlky citronu)
- rajčátka cherry 2 větvičky
- cukr krupice
- olej olivový
- sůl mořská
- pepř (čerstvě drcený)
Postup přípravy
Hranolek masa tuňáka obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci, znovu v mouce a opět ve vejci a nakonec ve strouhance z bílého chleba. Na pánvi si rozpálíme vyšší vrstvu rostlinného oleje a tuňáka v něm ze všech stran upečeme dozlatova. Osmaženého tuňáka dopečeme 5 minut v troubě rozpálené na 180 °C.
Příprava salátu: do misky natrháme jednotlivé druhy salátů. Přidáme kapary, trochu šalotky, promícháme. Salát dochutíme solí, cukrem a pepřem. Po chvíli zastříkneme citronovou šťávou a promícháme. Větvičky cherry rajčátek zkaramelizujeme tak, že je nejprve obalíme lehce v cukru a vložíme do pánve s rozpáleným olivovým olejem, na pánvi je ještě pocukrujeme a lehce osolíme a opepříme. Pečeme do zkaramelizování, zahnědnutí cukru i spodní strany rajčátek.
Dopečeného tuňáka osušíme na savém papíru. Salát položíme na talíř a na něj zkaramelizovaná cherry rajčátka. Tuňáka nakrájíme na silnější plátky. Po stranách by měl být krásně upečený, ve středu rare (syrový), tak chutná nejlépe. Plátky tuňáka položíme na talíř se salátem. Dozdobíme kousky citronu. Vše dochutíme čerstvě drceným pepřem, olivovým olejem a mořskou solí Maldon.
Načítám komentáře...