Pangas s ratatouille
Seznam surovin
- pangas 4 kusy (filátka)
- listové těsto 320 gramů
- cuketa 150 gramů
- lilek 150 gramů
- rajčata sterilovaná 150 gramů (loupaná)
- paprika žlutá 1/2 kusu
- tymián 1/2 svazku
- česnek 2 stroužky
- rajčatový protlak 1 lžíce
- olej olivový 1/2 decilitru
- vejce 1/2 kusu
- citron 1/2 kusu
- moučka kukuřičná (škrob) 1 lžička (maizena)
- sůl
- mouka (na vál)
- tuk (na vymazání plechu)
- vejce 1/2 kusu (na potření)
- mléko 1 lžíce (na potření)
Postup přípravy
Filátka potřeme směsí rozšlehaného vejce s maizenou, lžičkou citronové štávy a 1/2 lžičky soli a necháme v chladu odležet.
Zeleninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V hluboké pánvi zahřejeme polovinu oleje a opečeme na něm lilek. Přidáme papriku, cuketu, lístky z poloviny tymiánu a česnek a krátce orestujeme. Na závěr přimícháme nakrájená rajčata a protlak, osolíme a necháme přejít varem.
Těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélník silný asi 3 mm a asi o 6 cm širší, než je délka filátek. Rozřízneme ho na 4 pruhy širší, než jsou filátka, položíme je na dva lehce vymazané plechy a okraje potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem.
Odleželá filátka zprudka opečeme z obou stran v pánvi na zbylém oleji, přeložíme je na pruhy těsta, pokryjeme zeleninou a zapečeme asi 7 minut při 190 °C. Když těsto zezlátne, snížíme teplotu na 165 °C a dopečeme 6 - 8 minut. Každou porci ozdobíme větvičkou zbylého tymiánu a ihned podáváme.
Načítám komentáře...