Pangasius na grilu s pečenou zeleninou
Seznam surovin
- filé 4 plátky (pangasius)
- paprika kapie 1 kus (ze sterilovaného nálevu)
- cuketa 1 kus
- olej slunečnicový 3 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
- tatarská omáčka 3 lžíce
- rajčata 1 kus
- bazalka 6 listů
- česnek 1 stroužek
- ocet vinný 2 lžíce (případně citronová šťáva)
Postup přípravy
Na horkém grilu opečeme z obou stran kousky červené kapie a plátky cukety. Vložíme do mísy a zamícháme s omáčkou.
Rybu osolíme opepříme, potřeme z obou stran olejem a položíme na gril. Pečeme z každé strany 2 minuty (krátce a intenzivně, aby se nevysušila).
Omáčka: Rajče rozčtvrtíme. Odstraníme řídký jádřinec. Masitou část rajčete nakrájíme na kostky a ty rozmačkáme v misce vidličkou na hrubou kaši. Smícháme s nasekanou bazalkou, prolisovaným česnekem, tatarskou omáčkou a dochutíme octem, špetkou cukru a solí.
Načítám komentáře...