Parmice s mušlemi

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čerstvé mušle ponoříme do studené vody a počkáme 5 minut. Mušle, které zůstanou otevřené vyhodíme. Zostatních (uzavřených) mušlí vytrhneme vous.

Porce ryby osolíme, opepříme a obalíme zobou stran vhladké mouce. Vložíme je spolu sčesnekem nakrájeným na plátky do hluboké pánve solivovým olejem a kouskem másla a opečeme je zobou stran. Do pánve přidáme očištěné mušle, vše zalijeme smetanou a krátce společně podusíme.

Na závěr vše dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.

Poznámka k receptu

K takto připraveným mušlím srybami se nejlépe hodí čerstvé bílé pečivo, kterým můžete vytřít výbornou omáčku zpánve.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...