Parmice s mušlemi
Seznam surovin
- parma 4 kusy (filety)
- slávky jedlé 800 gramů (čerstvé)
- smetana 2 decilitry
- petržel hladkolistá 1 hrst
- citron 1 kus
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- česnek 2 stroužky
- olej olivový
- máslo (kousek)
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Čerstvé mušle ponoříme do studené vody a počkáme 5 minut. Mušle, které zůstanou otevřené vyhodíme. Zostatních (uzavřených) mušlí vytrhneme vous.
Porce ryby osolíme, opepříme a obalíme zobou stran vhladké mouce. Vložíme je spolu sčesnekem nakrájeným na plátky do hluboké pánve solivovým olejem a kouskem másla a opečeme je zobou stran. Do pánve přidáme očištěné mušle, vše zalijeme smetanou a krátce společně podusíme.
Na závěr vše dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
Poznámka k receptu
K takto připraveným mušlím srybami se nejlépe hodí čerstvé bílé pečivo, kterým můžete vytřít výbornou omáčku zpánve.
Načítám komentáře...