Pečená filátka z mořského vlka
Seznam surovin
- mořský vlk 8 kusů (malá filátka s kůží)
- krevety 200 gramů (neloupané, bez hlavy)
- pak choi 8 kusů (pravé čínské zelí, které se podobá mangoldu a lze ho nahradit 250 g čerstvých španátových listů)
- mango 1 kus
- cibulka jarní 1 kus
- pomeranče 1/2 kusu
- kokosové mléko 1,5 decilitru
- olej 2 lžíce
- paprička chilli červená 1 kus (malá)
- sůl mořská
Postup přípravy
Krevety oloupeme a vložíme do misky. Mango zbavíme pecky, oloupeme a dužninu nakrájíme na plátky. Cibulky nakrájíme na špalíčky, hlavičky pak choi rozkrojíme na čtvrtiny.
Rybí filátka lehce ze strany s kůží nekolikrát jemně nařízneme, osolíme mořskou solí a pokapeme pomerančovou šťávou.
Ochucená filátka zprudka opečeme z obou stran v pánvi na oleji, přeložíme je do pekáčku a vložíme do touby nahřáté na 120 °C.
Ve výpeku v pánvi orestujeme krevety, přidáme cibulky, mango a pak choi. Do pánve vymačkáme zbylou šťávu z pomeranče, přidáme nakrájenou chilli papričku a promícháme. Přilijeme kokosové mléko, krátce za stálého míchání prohřejeme a podle chuti přisolíme. Pečená filátka rozdělíme na talíře, přidáme krevety s mangem a zeleninou a ihned podáváme.
Poznámka k receptu
Přidejte ke krevetové směsi na závěr lžičku čerstvého nastrouhaného zázvoru a lístky koriandru.
Načítám komentáře...