Pečená ryba s citronem a bylinkami
Seznam surovin
- ryba mořská 4 plátky (nejlépe tuňák, losos, treska)
- olej olivový 4 lžíce
- citron 4 kusy (v bio kvalitě, nakrájené na tenká kolečka)
- česnek 4 stroužky (naplocho rozmáčknuté)
- bylinky 1 hrst (čerstvé, kopr, pažitka, koriandr, bazalka)
- cibule červená 1/2 kusu (nakrájená na kolečka)
- pepř bílý (čerstvě mletý)
- sůl mořská
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 230° C. Prsty si namočte do oleje a vetřete ho do kůže ryby. Osolte a opepřete.
Dvěma třetinami citrónových plátků vyložte pekáč. V každém steaku udělejte nožem prohlubeň a do ní vložte zbylé citrony, nasekané bylinky a rozmačkaný česnek. Vše pak položte na citrony v pekáči. Pečte tak půl hodiny, dokud maso není v nejsilnější části propečené.
Při servírování opatrně oddělte kůži. Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené plátky červené cibule.
Načítám komentáře...