Pečená ryba s mandlemi

Seznam surovin

Na zeleninu:

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Karotku nakrájíme na silnější dlouhé nudličky, společně s fazolkami a růžičkami květáku povaříme v hrnci s osolenou vodou tak, aby zelenina zůstala tuhá a odstavíme z ohně (nesléváme ji). V kastrolu připravíme z másla a mouky světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, rychle rozšleháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Přidáme šťávu z limetky, necháme přejít varem, přilijeme žloutek rozmíchaný ve smetaně, osolíme a necháme asi 15 minut provářet (Je-li omáčka moc hustá, zředíme ji trochou vývaru ze zeleniny).

Ve větší ploché misce smícháme vejce se škrobem a půlkou lžičky soli. Touto směsí potřeme omytá a osušená rybí filátka a necháme je v míse odležet. V pánvi opečeme zvolna na nudličky nakrájenou slaninu a necháme ji odkapat na papírové utěrce. Rybí filátka zprudka opečeme z obou stran v pánvi na oleji, přeložíme je na plech, posypeme slaninou a mandlemi a pečeme v troubě při 170 °C asi 10 - 12 minut (podle tloušťky filátek).

Zeleninu v hrnci zprudka prohřejeme, scedíme a rozdělíme na talíře. Přidáme filátka a vše doplníme teplou omáčkou. Jako přílohu podáváme vařenou nebo dušenou rýži.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...