Pečené pražmy ve slanině

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ryby vykucháme, zbavíme šupin, omyjeme je a osušíme. Po obou stranách na nich uděláme ostrým nožem několik zářezů, opepříme je a osolíme.

Do dutiny každé ryby vložíme několik snítek petrželky a tymiánu a přidáme několik plátků citronu. Každou rybu pak obalíme třemi plátky slaniny. Každou rybu položíme na arch papíru na pečení, pokapeme zbylým citronem a olejem, zabalíme do papíru, který můžeme ještě ovázat kuchyňským provázkem, a přeneseme na plech.

Vložíme je do trouby vyhřáté na 180° C a pečeme asi 25 minut.

Poznámka k receptu

Místo pražmy můžete použít i jinou rybu, například mořského vlka. Pokud neseženete citronový tymián, použijte klidně obyčejný a přidejte jen trochu citronové kůry z bio citronu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...