Pečené pražmy ve slanině
Seznam surovin
- pražma 4 kusy (menší o váze 300 až 400 g)
- slanina anglická 12 plátků
- citron 2 kusy (v bio kvalitě)
- petržel hladkolistá 1 svazek
- tymián 1 svazek (citronový)
- olej olivový 4 lžíce
- estragon 4 snítky
- pepř černý 1 lžíce
- sůl mořská
Postup přípravy
Ryby vykucháme, zbavíme šupin, omyjeme je a osušíme. Po obou stranách na nich uděláme ostrým nožem několik zářezů, opepříme je a osolíme.
Do dutiny každé ryby vložíme několik snítek petrželky a tymiánu a přidáme několik plátků citronu. Každou rybu pak obalíme třemi plátky slaniny. Každou rybu položíme na arch papíru na pečení, pokapeme zbylým citronem a olejem, zabalíme do papíru, který můžeme ještě ovázat kuchyňským provázkem, a přeneseme na plech.
Vložíme je do trouby vyhřáté na 180° C a pečeme asi 25 minut.
Poznámka k receptu
Místo pražmy můžete použít i jinou rybu, například mořského vlka. Pokud neseženete citronový tymián, použijte klidně obyčejný a přidejte jen trochu citronové kůry z bio citronu.
Načítám komentáře...