Pečený mořský vlk

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mořského vlka očistíme, ochutíme a před podáváním zprudka opečeme.

Celer nakrájíme na potřebné tvary a opečeme. Zbylý celer dáme vařit a rozmixujeme na pyré. Smetanu ochutíme koprem, solí, medem a přidáme želatinu. Přidáme vyšlehanou smetanu a vytvoříme hladký mousse.

Klíčky hrášku ochutíme medem a balsamikem. Podáváme teplé.

Poznámka k receptu

Podávejte s růžovým vínem. Nejlépe se hodí lehčí typ suchého jemného rosé s příjemnou kyselinou a ovocnou vůní, kde se prolínají tóny jahod a malin. Ideálním partnerem je jemnější víno ročníku 2009 se středním alkoholem okolo 12 %. Šťavnatá a osvěžující kyselina si nejenom v tomto případě poradí s výraznou chutí pokrmů z ryb.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...