Pečený mořský vlk
Seznam surovin
- mořský vlk 200 gramů (filet)
- celer 300 gramů
- máslo 50 gramů
- smetana na šlehání 100 gramů
- hráškové klíčky 30 gramů
- olej olivový 30 gramů
- kopr 10 gramů
- želatina 8 gramů (plátky)
- cukr krupice 18 gramů
- med 10 gramů
- ocet Balsamico 5 mililitrů
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Mořského vlka očistíme, ochutíme a před podáváním zprudka opečeme.
Celer nakrájíme na potřebné tvary a opečeme. Zbylý celer dáme vařit a rozmixujeme na pyré. Smetanu ochutíme koprem, solí, medem a přidáme želatinu. Přidáme vyšlehanou smetanu a vytvoříme hladký mousse.
Klíčky hrášku ochutíme medem a balsamikem. Podáváme teplé.
Poznámka k receptu
Podávejte s růžovým vínem. Nejlépe se hodí lehčí typ suchého jemného rosé s příjemnou kyselinou a ovocnou vůní, kde se prolínají tóny jahod a malin. Ideálním partnerem je jemnější víno ročníku 2009 se středním alkoholem okolo 12 %. Šťavnatá a osvěžující kyselina si nejenom v tomto případě poradí s výraznou chutí pokrmů z ryb.
Načítám komentáře...