Pečený platýz se zeleninou
Seznam surovin
- platýz 1 kus (vykuchaný)
- chřest 5 kusů (zelený)
- brokolice 2 kusy (větší růžičky)
- mrkev karotka 1 kus (menší)
- rajčátka cherry 1 kus
- máslo bylinkové (kousek)
- olej olivový
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Platýze zbavíme kostí.
Brokolici rozebereme na růžičky, karotku oloupeme a ze stonkůchřestu odlomíme spodní tvrdé části. Zeleninu vložíme do vroucí osolené vody a chřest vaříme 2 minuty, brokolici 4 minuty a karotku 5 minut. Uvařenou zeleninu ihned zchladíme vledové vodě a necháme odkapat.
Připraveného platýze položíme na plech spapírem na pečení, osolíme ho, opepříme a naplníme vařenou zeleninou. Přidáme omyté cherry rajčátko, na zeleninu položíme plátek bylinkového másla, vše pokapeme olivovým olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 15 minut.
Poznámka k receptu
Platýze podávejte s vařenými brambory a hlávkovým salátem. Pokud chcete připravit 4 porce, vynásobte množství surovin čtyřmi.
Načítám komentáře...